יורשי עו"ד שהתרשל במכירת דירה, יפצו את התובע
שופט בית משפט השלום בתל אביב, דן מור, חייב את יוסף ביצ'אצי ואת יורשי המנוח עו"ד נחמן אמיתי ז"ל, לשלם ליחיאל לבקוביץ סך של 44,500 דולר, לפי שער הדולר היציג ביום 15.11.92.
ביצ'אצי, באמצעות עו"ד נאמן אמיתי ז"ל חתם על לבקוביץ על הסכם לפיו מכר ביצ'אצי ללבקוביץ דירה בבנין ברחוב עליה 1 בתל אביב.
ביצ'אצי נתן יפוי כוח לעורך דין אמיתי ועו"ד נוסף ממשרדו לטפל בהעברת הדירה על שמו של לבקוביץ. רכישת הדירה בוטלה בשל מחלוקת של ביצ'אצי עם בעלי הבנין.
בית המשפט קבע כי עו"ד אמיתי המנוח פעל מתוך ניגוד עניינים מהותי בין חובתו כלפי בצ'אצי, לקוחו הישיר ובין חובתו המצומצמת כלפי התובע, לבקוביץ. בית המשפט קבע כי לבקוביץ, עקב המחלוקת האמורה, איבד את הדירה שרכש מביצ'אצי, עקב מחדל של עורך הדין אשר לא טרח ליידע אותו (כפי שמחייב תפקידו), על הבעיות שהתעוררו. עוד קבע השופט כי עו"ד אמיתי ז"ל, ביצע מחדל כאשר לא דאג שבעת רכישת הדירה יקבל לבקוביץ בטוחות לביצוע העסקה, דבר שהיה חוסך ממנו הוצאות מיותרות.
השופט קבע כי אומנם בעת שאמיתי ייצג את ביצ'אצי הוא היה כבר חולה ומת לאחר מכן, אך הוא יכל היה לדאוג שמישהו במשרדו יבצע את המוטל על עורך דין בעסקה שכזו.
השופט קבע כי שני האשמים בנזקיו של לבקוביץ הם ביצ'אצי ויורשיו של אמיתי ז"ל. בנוסף לפיצוי, חויבו הנתבעים לשלם ללבקוביץ 20 אלף שקל עבור הוצאות משפט.
א' 086903/00 לבקוביץ יחיאל נ' ביצ'אצי יוסף ואח'
למדור דיני נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.